Füge - Ficus carica San Pietro Mirko

-17%
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
Füge - Ficus carica San Pietro Mirko
2 990 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 490 Ft
Kezdete: 2024.05.04   A készlet erejéig!
Kifejlett magasság: 2,5-3 m
Sor- és tőtávolság: 2×2 m
Termésérés: Szeptember-Október
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Méret: 40/50 cm
Kiszerelés: 2 literes konténerben
Közeg: tápanyagban dús tőzeges földkeverék
10+ db vásárlása esetén forduljon egyedi ajánlatért ügyfélszolgálatunkhoz!
Részletek
A ’San Pietro Mirko’ füge fajta levelei különleges habitusúak, bár a csoportra jellemzően karéjosak, az egyes karéjok keskenyek, így nagy díszítő értékkel rendelkeznek. A termésérés ideje szeptember-október hónapokban van. A termés maga középnagy vagy nagy, formáját tekintve pedig hízott csepp alakú.
A héj világosbarna alapszíne lilás mintázattal mosott és világos foltok is megfigyelhetőek rajta. A gyümölcshús méz sárga színű és kellemes ízű. Felhasználható friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt.
Talajigény: Talajban nem válogat, normál kerti talajon is jól fejlődik, de jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.
Fény- és hőigény: Nagy fény- és hőigényű növény, így meleg, napos mégis szélvédett, déli fekvésű területre telepítsük védősövény vagy fal elé.
Vízigény: Közepes vízigényű növény, hosszan tartó száraz időszakokban öntözzük.
Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.
Gondozás:Tartós szárazság esetén öntözzük a növényünket. Metszése során a ritkítás a cél. A téli fagyok károsíthatják, ezért a fagyok beállta előtt takarni kell. Ha az ágai megfagynak, akkor azokat tavasszal a sérült részig vágjuk vissza.
Ha talajszintig fagyna vissza sincs okunk aggódni, mivel újra ki fog hajtani, viszont ebben az esetben a termésérés későbbre tolódik, ezt vegyük figyelembe. A termések teljes érésben szedve a legízletesebbek, de zárt tárolóban utóérlelhetőek.
Kártevők, betegségek: Megfelelő telepítési hely és körülmények biztosításával a betegségek ritkán károsítják, ha ezekre nem ügyelünk ezek jelenthetnek problémát: füge mozaikvírus, gyümölcsrothadás, füge ágpenész, fügerozsda, füge rózsaszín rothadása, levélfoltosság.
Adatok
Cikkszám
ZM0011
Tömeg
1,5 kg/db