Japán díszcseresznye

ÚJ
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
18 990 Ft
Kifejlett magasság : 5 - 6 m
Fényigénye : Közepes
Vízigénye : Közepes
Méret : 2,5 - 2,7 m
Kiszerelés : 15 literes kertészeti konténerben
Közeg : tápanyagban dús földkeverék
Részletek
A japán díszcseresznye környezeti igényei nem összetettek. Kedveli a bőséges napsütést, de enyhe árnyékban is elél, teljes takarásba azonban nem szabad telepíteni. A talajt tekintve a gazdag, jó vízelvezetésű közeget kívánja meg, a gyengébb földtípusokat minőségi zsákos virágföld, szervestrágya hozzákeverésével (beásásával) ajánlott dúsítani.
Vízigénye közepes, kedveli a nyirkos talajt, fiatal korában és az aszályos nyári hetekben rendszeres öntözésre szorul, egyébként szárazságtűrése átlagos. Az átlagos kerti földben biztosan szépen fejlődik majd, a túlságosan kötött vagy szélsőségesen laza talajtípusokat friss virágföld, humusz, komposzt segítségével lehet feljavítani.
A díszcseresznye ültetési időszaka elsősorban a tavasz és az ősz, de a konténeres kiszerelésű díszcseresznyék akár nyáron is telepíthetők, ilyen esetben azonban a gyakori öntözésre kiemelt figyelmet kell fordítani. A földlabdás díszcseresznye telepítésére elsősorban az ősz a legmegfelelőbb időszak.
Az ültetés menete nem különbözik más díszfákétól. A telepítést megelőzően ajánlott a területen egy mélyebb, átforgató ásást végezni, gyommentesíteni, szükség szerint termőfölddel, virágfölddel, és/vagy szervestrágyával gazdagítani a talajt.
Ültetéskor a fának a konténerénél vagy földlabdájánál kétszer nagyobb ültetőgödröt javasolt kiásni. Behelyezésnél figyelni kell arra, hogy a konténeres fa földje a talaj szintjével egy síkban legyen. Majd mindenképp jól öntözzük be!
Adatok
Cikkszám
ZM0029