Füge - Györöki lapos

-17%
Füge - Györöki lapos
Füge - Györöki lapos
Füge - Györöki lapos
Füge - Györöki lapos
Füge - Györöki lapos
Füge - Györöki lapos
2 990 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 490 Ft
Anfang: 04.05.2024   Solange der Vorrat reicht!
Kifejlett magasság: 3-5 m
Sor- és tőtávolság: 2×2 m
Termésérés:Július – Szeptember
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Méret: 40/50 cm
Kiszerelés: 2 literes konténerben
Közeg: tápanyagban dús tőzeges földkeverék
10+ db vásárlása esetén forduljon egyedi ajánlatért ügyfélszolgálatunkhoz!
Beschreibung
Jellemzői: A ’Györöki Lapos’ erőteljes növekedésű fajta, melynek köszönhetően fácskává is nevelhető, azonban a füge számára inkább a cserje forma a természetes, így fává nevelve ápolási munkái nagyobb odafigyelést igényelnek.
A fajta növekedési erélye mellett hidegtűrésével is kiemelkedik, ugyanis a -15°-os teleket is jelentős károsodás nélkül átvészeli, így az egyik legjobb télállósággal rendelkezik. A termésérés júliustól szeptemberig több hullámban történik.
A gyümölcs csepp alakú, kissé lapított formájú. A héj színe kezdetben zöld, majd később teljes érésben lila színűvé válik. Íze kiváló, így friss fogyasztás mellett feldolgozásra is alkalmas, ízletes dzsem készíthető belőle.
Talajigény: Talajban nem válogat, normál kerti talajon is jól fejlődik, de jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára.
Fény- és hőigény: Nagy fény- és hőigényű növény, így meleg, napos mégis szélvédett, déli fekvésű területre telepítsük védősövény vagy fal elé.
Vízigény: Közepes vízigényű növény, hosszan tartó száraz időszakokban öntözzük.
Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.
Gondozás:A hazánkban megtalálható fügék úgynevezett adriai-típusúak, ez azt jelenti, hogy mag nélküli terméseket nevelnek, így egy növény telepítése mellett is biztosított a gyümölcs. A telepítési hely gondos megválasztása kiemelten fontos a fügefajták esetében, az egészséges, jól fejlődő növény egyik alapfeltétele.Tartós szárazság esetén öntözzük a növényünket. Metszése során a ritkítás a cél. A téli fagyok károsíthatják, ezért a fagyok beállta előtt takarni kell. Ha az ágai megfagynak, akkor azokat tavasszal a sérült részig vágjuk vissza.
Daten
Artikel-Nr.
ZM0010
Gewicht
1,5 kg/db